Det har snart gått 33 år sedan Tim Berners-Lee lade fram förslaget som ledde till att World Wide Web såg dagens ljus, men den 66-årige engelsmannen vill fortfarande bidra till att förbättra internet.

I samband med det virtuella eventet Fujitsu ActivateNow: Technology Summit delade Tim Berners-Lee med sig av sina idéer om hur fler ska få tillgång till nätet och hur man ska hantera personlig information rapporterar The Register.

Sedan några år tillbaka är Tim Berners-Lee engagerad i ett projekt som ska ge oss användare kontrollen över vår egen data.

Tanken är att den personliga informationen lagras i separata ”pods” (personal online data stores) och att vi som användare själva ska få avgöra vilka som ska få ta del av innehållet.

Med dagens system kan det vara extremt svårt att flytta data från en tjänst till en annan, något som minskar valfriheten och ger företagen för stor makt över våra liv.

Systemet med ”pods” har bland annat testats i den belgiska regionen Flandern och förhoppningen är att det på sikt ska spridas över världen.