Finska Enisoft är en apputvecklare för folkbibliotek och har idag 45 kommuner som kunder, där bland annat det finska nätverksbiblioteket Helmet och Piki-biblioteket som är det finska nationalbiblioteket, finns med.

Nu blir bolaget nästa steg i svenska Axiells globala satsning på digital kultur, som redan rivstartat året med ett biblioteksköp. Planen är att Enisofts app ska integreras med Axiells digitala molnbaserade plattform för bibliotekstjänster, Quria.

– Vi har samarbetat med Enisoft i Finland och vi är väl bekanta med appen och ser värdet den ger våra kunder. Nu är vi är glada över att få ta in företaget in i koncernen för att utöka vårt erbjudande med en marknadsledande app för bibliotek och sedan kunna erbjuda den på alla marknader där Axiell erbjuder Quria-plattformen. Appen säkerställer att kunder snabbt och enkelt kan interagera med sitt bibliotek när som helst, var som helst. Det gör att folkbiblioteken förblir relevanta i vårt digitala liv, säger Joel Sommerfeldt, vd och koncernchef för Axiell Group.

– Efter att ha arbetat med finska bibliotek i några år vet vi att med Axiells erfarenhet och resurser kommer vår biblioteksapp att kunna nå en ny nivå och dessutom få en internationell spridning. Förvärvet säkerställer också ännu bättre service till våra nuvarande bibliotekskunder i framtiden, säger Marko Weissmann, medgrundare och vd på Enisoft.