I början av året lät Intel meddela att man tänker bygga en gigantisk chippfabrik i den amerikanska delstaten Ohio.

Nu rapporterar emellertid nyhetsbyrån AP att det kan ta längre tid än väntat innan fabriken står klar, detta då det är svårt att få tag på de 7 000 byggarbetare som krävs.

För tillfället pågår flera större byggen i regionen, vilket gör att Intel nu försöker få tag på byggarbetare från andra delar av landet. Det förutsätter i sin tur att arbetarna har någonstans att bo under byggtiden och med tanke på att det råder bostadsbrist i regionen är det en knivig fråga att lösa.

Enligt Intels vd Pat Gelsinger ska chippfabriken bli den största i världen, något som är tänkt att stärka företagets position i den allt hårdare konkurrensen med AMD, TSMC och Samsung.

När fabriken väl står färdig kommer det finnas minst 3 000 anställda på plats. Kostnaden beräknas till drygt 20 miljarder dollar (motsvarande 215 miljarder kronor), men det finns planer på fler fabriker i området och då kan det bli tal om en ännu högre prislapp i slutändan.

I sammanhanget kan nämnas att Intel även planerar att bygga en fabrik i Arizona, så det är fler delstater än Ohio som behöver få tag på byggarbetare.