Delstaten Texas har tillsammans med en stor grupp andra delstater granskat Google de senaste åren. Det hela handlar om huruvida företaget bryter mot konkurrensregler framför allt när det gäller onlineannonsering och söktrafik.

Men nu försöker Google få en domstol att ogiltigförklara fyra av sex åtalspunkter mot företaget som kommit in, rapporterar Reuters.

Stämningarna handlar framför allt om att Google missbrukar sin ställning på annonsmarknaden.

Enligt delstaterna använder Google mjukvara för att tvinga annonsörer att använda deras verktyg men enligt Google handlar det bara om ett antal klagomål och företaget hävdar att det inte finns några bevis.

"De kritiserar Google för att inte designa sina produkter så att de passar konkurrenternas behov bättre och för att göra förbättringar av sina produkter som gör att konkurrenter hamnar långt efter. De anser att "lösningen" på Googles framgång är att hålla Google tillbaka", skriver företaget i den skrivelse som lämnats in.

Men Texas justitieminister Ken Paxton står på sig och säger i ett uttalande att ”företaget vars motto en gång var 'Don't Be Evil' ber nu världen att undersöka deras grova monopolövergrepp och inte se något ont, inte höra något ont och inte säga något ont”.