Detta efter att flera länders konkurrensmyndigheter startat granskningar av affären och bolaget känner att de inte gjort tillräckliga framsteg för att få ett godkännande. Det skriver nyhetsbyrån Bloomberg och hänvisar till insatta källor.

Nvidia ska ha berättat för partners att de inte längre tror att affären kommer att gå i hamn. Samtidigt ska nuvarande ägaren Softbank ha intensifierat arbetet med en börsintroduktion av bolaget, som ett alternativ till en försäljning.

Affären, som skulle ha blivit det största förvärvet i processorhistorien, presenterades i september 2020 men har mötts av massivt motstånd både från regulatoriska myndigheter och från övriga chippindustrin, däribland Arms kunder.

USAs konkurrensmyndigheter har hotat med att stoppa affären eftersom de anser att det skulle göra Nvidia för mäktigt om de fick kontroll över Arms chippdesign. Men affären har också mött motstånd i Kina, Storbritannien och EU.

Dock har inget slutgiltigt beslut tagits och både Nvidia och Arm försöker fortfarande få gehör för affären hos myndigheterna. Utåt sett fortsätter de också hålla fast vid den.

En talesperson för Nvidia säger till Bloomberg att de fortfarande har åsikten att affären skulle utveckla Arm och öka konkurrensen och innovationen.

“Vi är fortfarande hoppfulla om att affären godkänns”, säger en talesperson för säljaren Softbank till Bloomberg.