Inom de kommande två åren hoppas Vita huset få igenom säkerhetsmodellen zero trust på de statliga myndigheterna, rapporterar Engadget. 

Zero trust, eller nolltillit, innebär att det inte går att lita på lokala enheter och anslutningar utan att användare måste vara auktoriserade, autentiserade och kontinuerligt validerade.

Bland annat lyfter man fram sårbarheten i Log4j som det senaste beviset på att "motståndare kommer att fortsätta att hitta nya möjligheter att få foten inom dörren."

Visionen i den strategi som Vita huset utarbetat är att personalen ska ha konton som ger dem tillgång till allt de behöver för att utföra sitt jobb samtidigt som de skyddasfrån riktade nätfiskeattacker. Enheterna ska övervakas kontinuerligt och varje byrås system ska isoleras, med tillförlitlig kryptering för intern nätverkstrafik och sändning av data till andra byråer.

– Vi väntar inte på att svara på nästa cyberintrång. I stället fortsätter denna administration att minska risken för vår nation genom att ta proaktiva steg mot ett mer motståndskraftigt samhälle, säger Christopher Inglis som är USA:s första National Cyber Director i ett uttalande.