Det pågår en hård kamp bland it-jättarna om att knyta till sig unga lovande startups för att dessa ska bygga och skala upp sina verksamheter på just deras infrastruktur.

Nu offentliggör Google Cloud en storsatsning för just den här målgruppen. Det är ett tvåårigt program som går under namnet Google Cloud Startup Summit som ska hjälpa startups att skala upp genom att förse dem med resurser och mentorskap.

”Startups är unikt skickliga på att lösa olika utmaningar, och Google är fast beslutet om att samarbeta med de här organisationerna, och leverera teknik för att hjälpa dem att komma igång, växa och bygga”, skriver Ryan Kiskis, ansvarig för programmet i en bloggpost.

I det här programmet finns en rad erbjudanden som är designade för att stödja startups, och som handlar om både tillgång till infrastruktur, tjänster och expertis.

Under programmets första år får de sina kostnader täckta med upp till 100 000 dollar, motsvarande 940 000 kronor, när de använder Google Clouds tjänster.

Under det andra året får de 20 procent av kostnaderna täckta, upp till 100 000 dollar.

Det här ska, enligt Google Cloud, göra det enklare för startups att få tillgång till funktioner som ai, maskininlärning och analys, och det ska gå snabbare att skala upp verksamheten inom Googles infrastruktur med tjänster som Firebase och Google Kubernetes Engine.