I november blev det klart att Jerker Lindstén lämnade HiQ efter 17 år. Han var inte heller den enda chefen som lämnade konsultbolaget i slutet av 2021.

Nu har han gjort klart med ett nytt uppdrag, som vice vd och delägare i den Göteborgsbaserade startup-plattformen Vinngroup.

Vinngroup beskriver sig som en startup-plattform, med fokus på nischade tjänstebolag, där bolagen erbjuds att kliva in som delägare och även kan ta hjälp av varandra inom ekosystemet. Huvudkontoret ligger i Göteborg, med kontor i Stockholm, Oslo och Malmö. Jerker Lindstén börjar det nya jobbet den 1 mars.

– Vinngroups modell är unik. Att starta och bygga djupt specialiserade bolag med fokus på att skapa snabb transformation för kunderna och samtidigt skapa stora värden. Här erbjuds nyckelpersoner och specialister att bli delägare på riktigt, tillsammans med erfarna bolagsbyggare. På så sätt attraherar man de allra vassaste inom sina nischer, säger han om vad som lockar honom.

– Möjligheterna begränsas bara av vår fantasi. Jag älskar utmaningar, oavsett om det handlar om en löpartävling, krävande kunder eller att leda unikt duktiga människor, fyller han i.

Bland Vinngroups kunder finns bolag som Mölnlycke Healthcare, Polestar, Polaroid och Redbee. Vd Caroline Krensler ser fram emot att jobba med sin nya kollega.

– Vi är verkligen stolta över att Jerker har valt Vinngroup. Jag har höga förväntningar på att vi med Jerker som partner och kollega kommer utvecklas ännu mer. Med hans energi, kontaktnät och långa erfarenhet kommer han tillföra ny positiv kraft till gruppen, säger hon och berättar vidare:

– Vinngroup har vuxit med cirka 30 procent de senaste två åren och jag ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans med Jerker. Vi kommer tillsammans ansvara för att utveckla gruppens bolag ihop med deras styrelser och ledningar, starta nya bolag, skapa nya affärer och kunder.