Attentec jobbar med IoT och är idag verksamt i Sverige och Norge. Bolaget grundades 2005 i Linköping och har även kontor i Stockholm och Oslo. I dagsläget har man 46 medarbetare och omsätter drygt 60 miljoner per år, och uppges ha god lönsamhet.

Bolaget levererar IoT-lösningar, där man hjälper kunderna från affärsutveckling och arkitektur till realisering och förvaltning, och för Combined X är det ännu ett steg i visionen att bli ”Nordens ledande grupp av specialistbolag inom digitalisering”.

Combined X betalar 36,3 miljoner kontant och 23,5 miljoner i nyemitterade aktier. Därtill kan det även tillkomma en tilläggsköpeskilling på 12 miljoner.

– Vi gillar Combined X idé att få nischade specialistbolag att samverka samtidigt som varje bolag ska stå på egna ben och utveckla ett eget starkt varumärke, det passar Attentec perfekt. Vi får en bredare plattform att jobba utifrån i vår resa mot att bli marknadens bästa IoT-partner, säger Anders Englund, vd på Attentec.

– Vi är väldigt glada över att nu välkomna Attentec och alla dess medarbetare till vår familj. Combined X består av specialistbolag med ambitionen att bli marknadsledande inom sin respektive nisch och Attentec har bestämt sig för att bli just det inom IoT, vilket är ett starkt tillväxtområde inom digitalisering. Vi ökar också koncernens närvaro i Norge där vi vill fortsätta att växa, säger Combined X:s vd Jörgen Qwist.