Solver Sweden har 25 anställda och har under de senaste 15 åren varit en etablerad aktör på marknaden för business intelligence, BI. Nu får man en ny ägare, i belgiska Cegeka, som främst jobbar inom de tre områdena applikation, infrastruktur och data. Det är dock enbart Solvers BI-del som köps, inte Solvers verksamhet inom CPM.

För Cegeka är det också ett nästa steg i Sverige. Bolaget etablerade sig här ifjol genom köpet av den IFS-fokuserade ERP-konsulten Levilo, och med köpet av Solver etablerar man även sin datadivision i Sverige.

– Det här är bra för både våra medarbetare och våra kunder på Solver och Cegeka. Med tillgång till Solvers BI-kompetens kan vi på Cegeka fullfölja den strategi vi har som innebär att vi ska kunna svara på den ständigt växande efterfrågan på data- och AI-partners, säger Denis van Nunen, Nordenchef på Cegeka.

– Det här känns som ett naturligt steg för oss på Solver. Vi delar många värderingar med Cegeka i och med att båda företagen präglas av en familjär kultur. Vi delar också målbilden att vilja hjälpa våra kunder i sin digitaliseringsprocess. Tillsammans med Cegeka får vi nu fler konsulter som vi kan erbjuda våra befintliga kunder samtidigt som vi kan följa våra internationella kunder ut i Europa, säger Johan Magnusson, vd för Solver Sweden om affären.