Mozilla varnar nu webbutvecklare för att kommande version 100 av både Chrome och Firefox kan ha sönder webbsidor när de analyserar användaragent-strängar som innehåller tresiffriga versionsnummer, rapporterar  Bleeping Computer.

I augusti 2021 började Mozilla experimentera kring om Firefox 100:s användaragent-strängar skulle skapa problem. Strax därefter gjorde även Google detsamma för Chrome. I båda fallen ska experimenten upptäckt att ett mindre antal sajter slutade fungera som de ska. Felen som uppstod var exempelvis meddelanden om att webbläsaren inte stöds eller att användargränssnittet inte laddades korrekt.

Både Google och Mozilla kommer nu fortsätta utföra experiment för version 100 fram tills att de släpps den 29 mars för Chrome och den 3 maj för Firefox. I det fall att problem återstår efter att versionerna släppts ska både Google och Mozilla ha reservplaner för att se till så sajter inte påverkas. Mozilla kommer exempelvis göra så att användaragenter blir frysta vid Firefox 99 eller injicera CSS eller liknande för att fixa buggarna.

Läs också: Google täpper igen sårbarhet i Chrome – utnyttjades aktivt