Binero Group, som bygger en svensk molntjänst och som under fjolåret köpte öppen källkods-inriktade Redbridge, har fått in en ny kund.

Aktivbo jobbar med datainsamling från kundundersökningar, och inte minst med datadriven analys som ska ge bra underlag för fastighetsbolag som vill kunna agera utifrån den data som finns. Nu har man valt att flytta in i Bineros publika moln för att på så sätt kunna underlätta för AI-baserad analys.

– Vi sökte en kraftfull och lättanvänd europeisk molntjänst som bygger på öppna standarder för att kunna träna och drifta våra maskininlärningsmodeller. Bineros molntjänst ger oss verkligen den möjligheten, säger Aktivbos teknikchef Anton Persson och berättar hur man ska jobba vidare.

– Nu kan vi skapa en avancerad maskininlärnings-pipeline som samtidigt är helt GDPR-säker vilket gör att vi kan utveckla nästa generations AI-tjänster för vår analysplattform. Detta kommer betyda mycket för våra kunder då vi kan skapa agerbara insikter av historiska data på ett nytt sätt för fastighetsbolagen som vi inte har kunnat göra innan. Att vi dessutom får en lösning som garanterar dataskydd för våra kunders data är ytterligare en anledning till att vi väljer samarbete med Binero.

Binero konstaterar att bolagets publika molntjänst innefattar grafikkortsacceleration, som gör att AI-applikationer kan köras på ett snabbt och effektivt sätt i molnet. Molntjänsten är också byggd på öppna standarder och konsumeras enligt en modell där kunden betalar för det man använder.

– Att hjälpa digitala tillväxtbolag till framtidssäkrade och regelefterlevande lösningar är något som Binero brinner för. Vi är stolta att nu kunna erbjuda våra kunder GPU-acceleration för kraftfull analys och bearbetning. Att stödja Aktivbo med den allra senaste teknologin visar på den spets som vi som molnbolag har, säger Bineros vd Charlotte Darth.