Abizko Consulting har kontor i Stockholm, Örebro och Malmö. Nu köps bolaget, som har 18 anställda, upp av HiQ, som på sikt kommer införliva det som en del av integrationsplattformen Frends. Och för nya vd:n Samuel Skott blir det en rivstart.

– Jag är glad att idag, under min första vecka på jobbet, kunna välkomna Abizko Consulting till HiQ-familjen. Vi är väldigt imponerade av det Abizko Consulting har lyckats bygga upp sett till kompetens och kvalitet i sina tjänster och det känns extra kul att företagskulturerna matchar varandra så bra. På både HiQ och Abizko Consulting finns en stark och naturlig vilja att ha kul tillsammans, på jobbet så väl som utanför arbetstid där olika intressen kopplar folk samman, säger han.

Abizko Consulting grundades i Stockholm 2018 och jobbar med systemutveckling, integration och infrastruktur baserat på Microsoft. Bland kunderna finns till exempel Sandvik, KPA Pension, Skatteverket och Lantmännen.

– Jag är otroligt stolt och glad att idag kunna tillkännage att vi blir en del av HiQ och den fantastiska familj som det innebär. När vi tänkte på vilket bolag vi skulle kunna tänka oss att slå oss samman med var HiQ högst upp på listan, det är en perfekt match. Det är en fantastisk möjlighet för oss och gör att vi som bolag tar nästa kliv. För våra anställda betyder det här ännu mer möjligheter. Tyngden som HiQ ger dem är något som vi inte har haft förmåga att erbjuda våra anställda på egen hand, säger Krister Skoog, som är en av grundarna på Abizko Consulting.

Till en början kommer verksamheten trumma på under eget varumärke, men planen är som sagt att Abizko ska bli en del av HiQ:s Frends, som är en integrations- och automationsplattform som är byggd för hybrid it.

– Superkul att Abizko Consulting joinar HiQ och Frends. Vi har under en tid expanderat våra affärer i Sverige och att utöka med ytterligare 18 fantastiska medarbetare, som dessutom kommer komplettera vår utvecklingsverksamhet i Finland, är toppen. Abizko Consultings resa de senaste åren är något av en framgångssaga och vi ser fram emot att fortsätta den tillsammans. De är riktigt vassa på integration så vi är väldigt glada att kunna välkomna dem till teamet idag, säger Jukka Rautio, som är chef för Frends samt Finlandschef på HiQ.