Spica Technologies Limited jobbar också inom det som brukar kallas proptech, och då främst med SaaS-tjänster för den smarta arbetsplatsen. Bolaget har huvudkontor i Birmingham och bland kunderna finns fastighetsförvaltningsbolag och bolag inom facility management.

Med hjälp av produkten Gemex Engine och appen Luna Workplace Experience hjälper man till att möta de nya behov som numera finns på arbetsplatser, inte minst att försöka hålla driftkostnader nere.

– Det här är ett mycket intressant steg för Nordomatic in i det snabbt växande Smart Workplace-området. Vi kommer att kombinera Spicas mjukvaruplattform med våra befintliga Smart BMS- och Smart Energy-lösningar och skapa en ny Nordomatic Proptech-avdelning, säger Nordomatics vd Olov Schagerlund om affären som också innebär att man bryter ny mark.

– Att gå in på den brittiska marknaden är också en språngbräda för oss att fortsätta vår internationella tillväxt som en global pionjär inom smarta byggnader. Tillsammans med Spica har vi nu ett team på mer än 50 mjukvaruspecialister som fokuserar på nästa generations lösningar inom proptech.

– Vi har gjort en spännande resa sedan vi startade företaget och det här steget är en viktig milstolpe för att ta Spica till nästa nivå. Nordomatic erbjuder en fantastisk möjlighet att nyttja Spicas framgång inom en mycket respekterad internationell koncern där vi kan växa exponentiellt, säger Tim Streather, vd och medgrundare av Spica, som blir den som ska leda Nordomatics nya proptech-division.