Luleåbaserade BnearIT har 40 anställda och jobbar främst med systemutveckling. Nu blir man en del av Data Ductus-koncernen, som sitter i Skellefteå, och som nu har totalt 340 anställda i Europa, Asien och USA.

Enligt Data Ductus är det de stora industriella satsningarna i norra Sverige som skapar en stor efterfrågan på digitalisering och automation, och som nu gör att de köper in ytterligare kapacitet.

– Jag är väldigt glad att få välkomna BnearIT till Data Ductus-koncernen. Det är ett gediget företag med mycket kompetenta medarbetare som på ett fantastiskt bra sätt kommer att stärka vårt team. Genom detta förvärv ökar vi vår kapacitet i en region med stor tillväxt och skapar tillsammans en landningsbana för större åtaganden, säger Data Ductus nytillträdde vd Rickard Åström.

Planen är att BnearIT ska drivas vidare under samma varumärke och ledning som tidigare. De båda bolagens verksamheter i Luleå ska dock samlokaliseras, och ett gemensamt kontor ska även etableras i Umeå.

– Med Data Ductus i ryggen står vi starkare och kan erbjuda våra kunder ett bredare utbud och bli en ännu bättre och viktigare samarbetspartner för våra kunder. Vi ser redan nu tydliga synergieffekter, säger BnearIT:s vd Anders Hermanson.