Nortech Byggautomasjon grundades 2015 och har tolv anställda. Nu blir man en del av svenska Nordomatic, och kommer stärka erbjudandet inom molnbaserade lösningar för det som brukar kallas smarta byggnader ytterligare. Det handlar till exempel om att hjälpa till att minska energiförbrukningen vid kylning, uppvärmning, el och ventilation.

– Tillsammans kan vi erbjuda kunderna ännu bättre lösningar för klimatsmarta och energieffektiva byggnader. Vi har följt Nortech ett tag och har varit imponerade över vad de åstadkommit för sina kunder. Vidar Kjeldsen och hans team passar oss perfekt, både ur ett kulturellt och affärsmässigt perspektiv. Vi ser fram emot att välkomna dem in i vårt team, säger Ståle Syversen, Norgechef på Nordomatic, som alltså gör sitt andra förvärv på kort tid.

– Det sker en snabb teknisk utveckling inom branschen och Nordomatic har tagit en ledande roll i utvecklingen av smarta byggnader och nästa generations proptech-lösningar. När möjligheten dök upp fanns det därför ingen tvekan om att bli en del av Nordomatic, säger Vidar Kjeldsen, vd på Nortech.