Riksidrottsförbundet har valt konsultbolaget Softronic för att få hjälp med applikationsförvaltning för verksamhetssystemet Idrottonline. Systemet, som används för bidragshantering men även för centrala register för personer, organisationer och aktiviteter inom svensk idrottsrörelse, är en väsentlig del av svensk idrott.

Systemet är byggt så att en förening ska kunna hitta allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller medlemsregister, ansökan till lokalt aktivitetsstöd och idrottsmedel, administration av utbildningar med integration till tex tävlingssystem och mycket mer.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Softronic vidareutveckla systemet. Det känns tryggt att ha en professionell förvaltningsleverantör med erfarenhet från liknande uppdrag, säger Elisabet Borg, som är chef för IT & Digital utveckling på Riksidrottsförbundet.

Softronics avtal löper från mars i två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

– Vi är mycket glada att Riksidrottsförbundet har valt Softronic som leverantör. Vi har stor erfarenhet av liknande uppdrag och ser fram emot att få bistå dem med vårt kunnande inom området. Vi ser fram emot att bidra till Riksidrottsförbundets fortsatta digitaliseringsresa, säger Softronics vd Per Adolfsson.