Det var i maj som HiQ köpte Münchenbaserade Scandio, som jobbar med molnet och mjukvaruutveckling, där framför allt Atlassian och AWS är två viktiga partner.

Nu köper Scandio i sin tur K15t:s enhet med Atlassian-specialister. Den Stuttgartbaserade enheten säljer konsulttjänster inom till exempel utrullning, skräddarsydd apputveckling, support för drift och appar, integrering och sammanslagning.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa teamen från K15t välkommen till HiQ och Scandio. De kommer att göra Scandio ännu starkare inom digitalisering, men också stärka HiQ som koncern. Det känns fantastiskt att kunna bredda vår expertis inom Atlassians ekosystem och samtidigt få en bättre position på den lokala marknaden, säger HiQ:s vd Samuel Skott.

– Det är en fantastisk möjlighet för våra anställda att ingå i en större koncern, som har närvaro i fler länder och bredare verksamhet. Det ger dem större chanser att få bättre uppdrag framöver. Vi kommer att fortsätta ha en god relation till Scandio, precis som vi alltid har haft. Som företag kommer K15t nu att helt kunna fokusera på att bygga appar till Atlassian-plattformen och på så sätt hjälpa våra kunder att utnyttja sina produkters fulla potential, säger Stefan Kleineikenscheidt, grundare av K15t om att bli en del av den svenska koncernen.