Uppdaterad (2022-04-11):

I förra veckan kom beskedet att Elon Musk skulle få en plats i Twitters styrelse, detta efter att han köpt 9,2 procent av aktierna i företaget.

Nu låter emellertid Twitters vd Parag Agrawal meddela att Elon Musk har valt att tacka nej till platsen efter noga övervägande. Som aktieägare kommer han emellertid att bidra med förslag om hur tjänsten ska kunna utvecklas och förbättras.

Enligt The Verge kan Elon Musk ha valt att tacka nej till styrelseplatsen med anledning av att han i så fall får äga högst 14,9 procent av aktierna i företaget.

Musk har å sin sida publicerat ett antal uppmärksammade inlägg om Twitter på sistone, däribland ett där han föreslår att företagets huvudkontor i San Francisco borde förvandlas till ett boende för hemlösa.

Tidigare (2022-04-06):

Tesla-vdn och Spacex-grundaren Elon Musk har köpt 9,2 procent av aktierna i Twitter, vilket gör honom till storägare i företaget. Nu meddelar Twitter att Elon Musk också får en plats i företagets styrelse.

”Jag är glad att dela att vi har utnämnt Elon Musk till vår styrelse. Genom konversationer med Elon de senaste veckorna har det blivit tydligt för oss att han kommer bidra med stort värde till vår styrelse”, skriver Twitters vd Parag Agrawal och fortsätter.

”Han är både en passionerade förespråkare och intensiv kritiker av tjänsten vilket är precis vad vi behöver på Twitter, och i styrelsen, för att göra oss starkare på lång sikt. Välkommen Elon!”

”Ser fram emot att jobba med Parag & Twitter-styrelsen för att göra signifikanta förbättringar på Twitter de kommande månaderna”, skriver Elon Musk som svar.