Konsultbolaget Purple Scout jobbar med java-utveckling, med AWS-molntjänster, AI, AR och VR samt e-handelstjänster och devops. Bolaget har drygt 60 anställda med kontor i Malmö, Göteborg, Borås, Växjö och Köpenhamn. För den tyska koncernen Adesso innebär förvärvet att man etablerar dotterbolag i både Sverige och Danmark, som ska fungera som bas för en fortsatt expansion i Norden. Fram tills nu har man marknadsfört sig i norra Europa genom Adesso Nordics.

De två huvudägarna i Purple Scout, vd Johan Strömhage och Malmökontorets chef Helena Bendz, kommer fortsätta leda bolaget under den nya ägaren.

– Att vara en del av den starka Adesso-koncernen, med över 5 800 anställda över hela Europa, gör att vi kan erbjuda våra kunder i Skandinavien spännande it-projekt i större skala än vad som tidigare varit möjligt för oss som ett mindre företag, säger Purple Scouts vd Johan Strömhage och tror att det inte minst blir spännande för alla som jobbar på bolaget idag.

– Förvärvet kommer att ge alla våra medarbetare möjlighet att knyta nya kontakter och med hjälp av sina nya kollegor utveckla sin kompetens inom relevanta områden. Vi ser fram emot att arbeta med våra nya kollegor och är glada och ser väldigt mycket fram emot vår expansion.

Adesso grundades i Dortmund 1997 och har idag drygt 5 800 anställda och finns efter förvärvet med bolag i tolv länder. Dirk Pothen, som blir styrelseledamot i svenska Adesso, och som är den börsnoterade koncernens chef för internationell utveckling, förklarar den svenska satsningen på följande sätt:

– Vi lärde känna Purple Scout som ett extremt levande och tillväxtorienterat företag med stor erfarenhet och ett utmärkt fotfäste på den svenska och danska marknaden. Purple Scouts mjukvaruexperter passar också perfekt in i vår företagskultur. Jag är övertygad om att detta förvärv kommer att lägga en solid grund för den fortsatta expansionen av vår verksamhet i norra Europa.