Nu har Open AI presenterat den nya versionen av sitt maskininlärningsprojekt, Dall-E, som kan generera bilder utifrån olika attribut som användare väljer. Bilden ovan föreställer exempelvis ett urval av bilder från prompten ”Vibrant portrait painting of Salvador Dali with a robotic half face”.

Engadget skriver att den ursprungliga Dall-E kunde generera bilder och kombinera flera bilder till ett kollage, visa olika perspektiv och lägga till effekter som skuggor. Den uppdaterade Dall-E 2 gör det också möjligt att redigera specifika områden i bilder och lägga till eller ta bort element. Den kan även ta bort skuggor, kombinera bilder och ta fram varianter av existerande bilder. Bildernas upplösning har också ökat från 256 till 1024 pixlar.

Tekniken är tänkt som ett forskningsverktyg och det finns inga planer på kommersiell användning. Till skillnad från den första versionen är Dall-E 2 bara tillgänglig att testa av utvalda samarbetspartner som är begränsade till att bara ta fram familjevänligt material.

Du kan se mer av Dall-E 2:s konstverk här.

Läs också: Kan de nya AI-reglerna göra EU ledande på tekniken – eller blir de en bromskloss