Ifjol fick Iver uppdrag att hjälpa affärssystemkonsulten Orango till molnet. Orango är numera en del av storsatsande Microsoftpartnern Fellowmind, som har cirka 1 800 medarbetare på fler än 35 kontor i sex europeiska länder.

Ivers tidigare leverans verkar ha varit uppskattad, för nu har Fellowmind valt att teckna ett nytt mångårigt avtal med Iver. Sedan i höstas ansvarar Iver för leveransen av den interna it-miljön. I och med det nya avtalet ska Iver även tillhandahålla bakomliggande it-infrastruktur samt affärssystemet Bison som baseras på IBM Power Systems. Virtuell servermiljö, licenser, nätverk, intern och extern säkerhet samt skalskydd är några av de delar som ingår.

– Vi är väldigt glada att vi nu förlängt och fördjupat ett redan framgångsrikt samarbete med Iver. Partnerskapet med Iver ger oss tillgång till en solid och samtidigt flexibel it-infrastruktur som är en absolut nödvändighet för att leverera högklassiga SaaS-tjänster till våra kunder, säger Emil Pennlöv, affärsområdeschef för Bison-verksamheten på Fellowmind.

– Att vi fördjupar vårt samarbete med Fellowmind känns förstås väldigt bra. Vi känner ju varandra redan och det ger oss god förståelse för Fellowminds verksamhet. Med vår bakomliggande leverans av it-infrastrukturtjänster ska vi skapa värde och ge Fellowmind rätt förutsättningar att hjälpa sina kunder att göra den digitala transformationen snabbare, säger Magnus Furmarker, affärsutvecklingschef på Iver.