Säkerhetsinriktade konsultbolaget Omegapoint, som tidigare har aviserat en storsatsning i norra Europa, fortsätter köpa. Än en gång är det i Göteborg man anser sig ha hittat rätt bolag.

Elicit, med drygt 60 medarbetare, är precis som Omegapoint delvis medarbetarägt. Elicit jobbar med utveckling inom Dotnet och jobbar särskilt mycket inom automotive, transport och logistik samt fastigheter.

– Jag är otroligt glad över att välkomna Elicit till Omegapointfamiljen. Vi kompletterar varandra riktigt bra, både vad gäller teknik och verksamhetskompetens. Med vår samlade kunskap inom systemutveckling, arkitektur och cybersäkerhet kan vi göra ännu större skillnad för våra kunder, säger Anna Storm, vd på Omegapoint i Göteborg, om sina nya kollegor, som hon känner väl till.

– Jag har själv tidigare jobbat på Elicit och vet vilka fantastiska människor som arbetar där. Precis som på Omegapoint finns en drivkraft att hela tiden bli bättre och investera tid och engagemang i kompetensutveckling och i vår kultur.

Elicit grundades 1999 och bland bolagets kunder finns både lokala, nationella och globala företag.

– Vi väljer kunder, projekt och inriktningar där vår kompetens kan göra nytta för en större grupp. Vi har varit starka på egen hand men tillsammans med Omegapoint kan vi göra ännu större skillnad hos våra kunder, framför allt kan vi nu även erbjuda dem spetskompetens inom arkitektur och cybersäkerhet, säger Elicits vd Pelle Andel.

Förvärvet av Elicit är det andra i Göteborg. För drygt två år sen blev Tripoint en del av Omegapoint. Koncernchef Johan Malmliden säger återigen att ambitionen är att vara en ledande aktör inom cybersäkerhet och säker digitalisering i norra Europa.

– Strategiska förvärv, med stor hänsyn tagen till såväl kulturell som kompetensmässig match, är en del i att nå dit. Med Elicit blir vi starkare i västra Sverige och breddar dessutom vår kompetens i hela koncernen. säger han.