Vi har tidigare skrivit om Midcon, som gärna jobbar mot de mindre bolagen, och som har stora ambitioner att växa i sitt kungadöme, som utgörs av södra Sverige. Verksamheten, som främst fokuserar på it-infrastrukturtjänster, dokumenthantering och mötesteknik, finns idag främst i Karlskrona, Karlshamn, Växjö och Kalmar. Senast in på etableringskartan var Linköping och Jönköping. Och det är i den sistnämnda staden man nu satsar vidare.

Där finns GWI, som också levererar infrastrukturtjänster för små och medelstora bolag. Midcon köper 75,2 procent av aktierna i bolaget från den tidigare ägaren Reach for the stars, vars ägare kommenterar försäljningen:

– Det känns väldigt bra att GWI hamnar hos Midcon. Midcon har ett dedikerat team med fokus på små och medelstora företag. Den miljön passar GWI perfekt i. Midcon har en ambitiös tillväxtagenda och jag hyser stor tilltro till deras strategi. Försäljningen av GWI är en del av en renodlingsprocess av vår koncern, säger han.

– Vi har tittat på GWI under en tid och imponerats över vad teamet levererar. Vi letar aktivt tilläggsförvärv av bolag som har fokus på den lite bortglömda målgruppen små och medelstora företag. Det är vår hemmaarena, vårt DNA och identitet. GWI är en perfekt match som bidrar med högt tekniskt kunnande och gott affärsmannaskap. Därtill innebär det att Midcon fördjupar närvaron på den intressanta marknaden Jönköping och Östergötland, säger Midcons vd Andreas Paulsson.