Prevas beskriver Factor10 som "ett spjutspetsbolag med några av Sveriges bästa programvaruutvecklare" och har valt att förvärva 60 procent av bolaget.

Bolaget beskriver både sin affärsidé och sitt namn med att man erbjuder en positiv effekt i sina uppdrag, vilket man kallar en ”faktor tio i värdeskapande”. Man påtalar också att kunderna efter utvecklingen kommer ha mindre mängd kod än tidigare, vilket blir billigare att underhålla.

– Detta är verkligen en fin diamant. Hela konceptet passar väldigt bra in i vår strategi att erbjuda ett högt värde till våra kunder och samtidigt erbjuda en lockande arbetsmiljö för våra medarbetare. Detta rankas verkligen som ett spjutspetsförvärv, säger Johan Strid, koncernchef på Prevas.

Factor10 har idag sju konsulter och långsiktiga relationer med cirka tio kunder. På kundlistan finns tunga namn som Darpa och Microsoft.

– Jag ser många positiva effekter för oss och våra kunder av att vi blir en nod inom Prevas och ser fram emot att få fler kollegor. Jag vill också passa på att nämna att om någon bums eller på sikt vill bli en Factor10-konsult så blir jag glad om man hör av sig till mig. För mig personligen är detta ett mycket bra upplägg där jag behåller 80 procent av mitt ägande. Vi sätter oss i samma båt och har gemensamma mål, säger Jimmy Nilsson, vd på Factor10.