Så sent som i somras klev Chris Berry in i rollen som svensk vd på SAP, en roll han även haft tidigare. Men den här gången blev det en ganska kort sejour eftersom branscheveteranen går i pension till hösten.

Då blir det Antti Soini som kliver in som SAP:s högsta chef i Sverige. Formellt tillträder han den 1 oktober 2022. Fram till dess kommer Antti Soini, som för närvarande är försäljningsdirektör, att arbeta nära Chris Berry för att successivt ta över vd-rollen. Den svenska vd:n kommer även framöver att rapportera till chefen för SAP Norden och Baltikum, Helle Dochedahl.

– Det är en stor ära att få möjlighet att leda SAP:s verksamhet i Sverige. Vi har en organisation med erfarna och talangfulla medarbetare och jag kommer att arbeta hårt för att vi ska fortsätta vara ett företag för alla. Jag ser också fram emot att arbeta nära våra svenska kunder, tillsammans med våra partner, så att de kan vara innovativa och dra full nytta av molnet, säger Antti Soini, som har finsk bakgrund men bor i Stockholm, och har varit på SAP i 14 år.