Nu ska Microsoft gör livet lite enklare för människor som vill arbeta med Office-webbapplikationer genom ett jobbkonto men som också behöver växla till ett personligt konto eller ett annat jobbkonto.

Det ligger i linje med anpassningen till hybridarbetet som allt fler organisationer använder sig. Det riktar sig mot personer som vill förlita sig på en Azure Active Directory-inloggning för åtkomst till Office-appar på jobbet, men som sedan använder sig av ett personligt Microsoft-konto för andra aktiviteter. Det skriver tekniksajten ZDNet.

Under andra kvartalet i år kommer Microsoft 365/Office 365-användare kunna logga in på flera konton i samma webbläsare och sedan växla mellan personliga och jobbkonton (eller mellan fler jobbkonton) när de ska ha åtkomst till olika webbapplikationer från Microsoft. 

Det här tar bort Microsoft ett stort irritationsmoment för många användare, nämligen att de måste logga ut från en app för att sedan logga in igen från ett annat konto. 

I en bloggpost förklarar Microsoft att ”i dag kan webbanvändare bara arbeta med ett enda konto inne i en Microsoft 365-webbapp, och för att använda olika konton måste de antingen logga ut, använda ett InPrivate-webbläsarfönster, eller en annan webbläsare eller enheter.

Mellan april och juni kommer funktionen för att byta konto i en webbläsare till Office.com, Word, Excel, Powerpoint för webben, Outlook för webben, Onedrive för webben, Sharepoint och Microsoft 365 admin center.