Precis som sin företrädare har Viktoria Granqvist ett förflutet på Tietoevry och Telia. Hon är idag ansvarig för Fujitsus tjänsteleverans i Sverige, men från och med 1 maj kliver hon in som vd. Hon ersätter då Håkan Dahlström som kommer att kliva in som ny vd och koncernchef på Eltel från och med den 1 september. Han kommer dock att vara kvar i en rådgivande roll samt som ledamot av Fujitsus ledningsgrupp fram till augusti.

– Fujitsu är ett unikt bolag som kombinerar japansk innovationskraft och globala muskler med lokala, kundnära relationer. Den svenska verksamheten har utvecklats starkt positivt de senaste två åren och jag ser fram emot att driva fortsatt tillväxt, säger Viktoria Granqvist.

– Sverige är en viktig marknad för Fujitsu, med flera globala företag och en digital mognad som matchar vår portfölj. Håkan Dahlström har skapat ett utmärkt utgångsläge för tillväxt och jag är mycket glad över att Viktoria, med sin bakgrund från den nordiska it-marknaden, tar över stafettpinnen och utvecklar verksamheten framåt, säger Fujitsus Europachef Paul Patterson.