Svenska Filminstitutet jobbar med att stödja produktion, distribution och visning av film, samt med att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet. Dessutom representerar man svensk film internationellt.

Efter en upphandling har man nu valt IT-Total som ny driftpartner. Avtalet gäller i upp till sex år och omfattar bland annat serverdrift, nätverk och strategiskt arbete med digitalisering av verksamheten. Utöver privat moln ingår även säkerhetstjänster, nätverkstjänster och samverkan.

– IT-Total svarade upp till samtliga krav som vi hade genom hela upphandlingsprocessen. Stor vikt lades på lösningen, Filminstitutets målbild för it-drift samt proaktivt samarbete. IT-Total presenterade ett sammansvetsat kundteam med hög kompetens och tydliga ansvarsområden, något som vi ser som avgörande för en bra relation, säger Malin Cederfjärd, it-chef på Svenska Filminstitutet.

– Det känns otroligt kul att Svenska Filminstitutet nu hälsas välkomna som en ny driftkund till oss på IT-Total. Vi är förstås väldigt glada över att vi vinner ytterligare kunder och marknadsandelar inom offentlig sektor. Under upphandlingen har vi lyckats visa att vi har ett erbjudande och arbetssätt som ger Filminstitutet rätt förutsättningar för sin fortsatta digitaliseringsprocess, säger Fredrik Rosencrantz, chef för Managed Services på IT-Total.