Chas Visual Management, Data Ductus och Sogeti är de tre bolag som vann den it-konsultupphandling som Uppsala kommun och Region Uppsala har gjort tillsammans. Avtalet är tvåårigt, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Det uppskattade värdet för den totala volymen ligger på 390 miljoner kronor.

Målet med upphandlingen har varit att Uppsala kommun och Region Uppsala ska dra ner väsentligt på antalet ramavtalsleverantörer. Tidigare har man haft hela 44 konsultbolag på listan. Nu är den siffran alltså nere på tre.

Uppsala kommun företräder även en rad andra parter, vilket innebär att även ett antal bolag knutna till såväl kommun som region är berättigade att avropa konsulter. De konsulttjänster som efterfrågas är bland annat systemutveckling, systemförvaltning, projektledning, test- och testledning samt drift och support.

– Det är fantastiskt glädjande att få välkomna både Uppsala kommun och Region Uppsala som nya kunder och att vi fortsätter vinna upphandlingar inom offentlig sektor, säger Fredrik Hagberg, säljchef på Data Ductus, som betonar vikten av avtalet för bolagets Uppsalagäng.

– Vi är redan ett av de största it-konsultbolagen i Uppsala och genom den här affären fortsätter vi vår tillväxtresa och siktar på ett 40-tal rekryteringar i år, både i Uppsala och resten av landet.