Missioneringen av AI i Sverige fortsätter från AI Sweden. Sedan någon vecka finns nu nya plattformen My AI lanserad. Målgruppen för, vad som skulle kunna beskrivas som ett AI-Linkedin, är egentligen alla som är intresserade av AI. Tanken är att man ska kunna dela med sig lösningar, utmaningar och insikter till andra, bland annat med ett use cases-bibliotek där användare kan dela med sig av hur de tillämpat AI på olika problem i sina organisationer.

Och inte minst vill AI Sweden underlätta för den som vill hitta en samarbetspartner.

– Idag kan det vara svårt att hitta relevant information om AI som går att använda i den egna organisationen eller som individ. Det vill vi ändra på. Genom att samla den kollektiva erfarenheten och insikterna om AI i Sverige på ett ställe, kan vi tillsammans hjälpas åt att förverkliga potentialen med AI för Sveriges bästa, säger Conny Svensson, ansvarig för AI Transformation på AI Sweden.

Plattformen har funnits i betaversion sedan november, och sedan dess har man ständigt utvecklat innehållet.

– Vi har plockat upp behoven utifrån vad vi sett och hört. Vår vision är att det ska bli ett praktiskt verktyg som man som individ eller organisation ska kunna använda för att hitta rätt resurser, säger Conny Svensson.

Hur många användare har ni och hur ser målsättningen ut?

– Från start hade vi över 1 000 användare och 108 organisationer. Men jag skulle gärna se tusentals organisationer och 10 000-tals medlemmar.

Bland de organisationer som gått med hittills är det ett uppskattat initiativ.

– För oss är samverkan numera ett måste. Vi är 290 kommuner med samma verksamhetsprocesser, och tillsammans kan vi utveckla ändamålsenligt verksamhetsstöd. My AI möjliggör den samverkan, som en plattform för erfarenhetsutbyte, inspiration och systemeffekter, säger Frédéric Rambaud, digitaliseringsstrateg på Strängnäs kommun.

Magnus Isenberg, chef för Dream Realization på företaget Modulai, uppskattar framför allt möjligheten att få inspiration och att hitta nya samarbeten.

– My AI är ett utmärkt forum för oss att dela med oss om vad som är möjligt att göra inom applied maskininlärning och AI i Sverige idag. Jag ser ett stort värde både i att läsa om vad andra har gjort samt att få beskriva vad vi har gjort på ett sätt som är förståeligt och relevant för andra. My AI är även en mycket bra arena för att få kontakt med andra individer och organisationer som står inför liknande utmaningar som oss, säger han.