Köpet i Stockholm är ett led i Netsecuritys nordiska satsning. Strategin ska förverkligas genom organisk tillväxt och uppköp. Parera, som grundades 2002, är ett renodlat konsultbolag som jobbar med security-as-a-service, och det är främst den kompetensen som lockar Netsecurity. Pareras vd Peter Gyulai säger att han ser fram emot att jobba med it-säkerhet i större skala.

– Cyberhoten är uppenbara för de allra flesta företag, men det finns få aktörer som har kommit lika långt i sin utveckling som Netsecurity. Vi har redan en betydande kompetens och kundbas inom it-infrastruktur. De it-säkerhetslösningar som Netsecurity erbjuder, oavsett om det rör sig om testning av system, övervakning eller händelsehantering vid angrepp, så kompletterar det vår existerande kompetens och det gör att vi kan bli en desto mer relevant partner för våra kunder, säger han.

Efter förvärvet har Netsecurity runt 100 anställda och drygt 600 kunder i Norden inom både offentlig och privat sektor.

– Parera är perfekt för etablering i Sverige och kommer kunna ge oss en plattform för vidareutveckling av företaget i Norden. Vi har utvecklat tjänster inom cybersäkerhet som enkelt kan levereras inom nya marknader. Det gör oss mer dynamiska och ger oss möjligheter att hantera kunder i olika storlekar men väldigt olika behov, säger Jan Søgaard, vd på Netsecurity.