Molnintegratören Addpro turar på duktigt just nu. För bara några veckor sedan gjorde bolaget sitt andra danska förvärv, Systemcenter. Sedan dess har man lyckats få ner två till i den danska shoppingbagen.

Efter Systemcenter följde köpet av Systemgruppen, även det på Jylland, och det senaste bolaget heter Profacto och finns i Köpenhamn. Addpros danska styrka får nu ytterligare cirka 50 anställda med fokus på ERP, moln och applikationer samt cybersäkerhet.

– Den danska marknaden är mycket intressant och dynamisk och vi har nu etablerat oss som en mycket innovativ och relevant aktör under Christian Arndts ledning men vi är långt ifrån klara. På cirka sex månader har vi nu etablerat oss med en verksamhet som omsätter 350 miljoner kronor och vi närmar oss 150 medarbetare vilket gör oss till en intressant och strategisk samarbetspartner för många danska företag och organisationer, säger Nicklas Persson, vd och en av grundarna av Addpro, som alltså lovar mer inom kort.

– Vi ser fortsatt mycket stora affärsmöjligheter att fortsätta växa och utveckla vår och våra kunders affärer i både Sverige och Danmark och planerar att inom kort annonsera nya spännande aktiviteter till marknaden i Norden.