Sigma Software är en del av Danir-ägda Sigma Group. Nu har bolaget återigen öppnat sitt kontor i Kiev, som man lämnade i samband med Rysslands invasion.

Bolaget uppger att man tillsammans med bland andra Sveriges, Storbritanniens, Polens, USA:s och flera andra länders ambassader har återupptagit verksamheten i huvudstaden. Och man hänvisar också till Kievs borgmästare Vitaly Klitschko, som gått ut med att ungefär två tredjedelar av stadens 3,5 miljoner invånare nu har återvänt.

– Folk började återvända till Kiev, så vi har beslutat att öppna lokalerna igen för de som valt att komma tillbaka. Även om våra specialister arbetar effektivt från alla punkter i världen, vilket bevisats under två års pandemi, så uppskattar många möjligheten att kommunicera och dela idéer på en bekväm plats, säger Valery Krasovsky, som är vd och medgrundare på Sigma Software Group.

Efter att kriget bröt ut har företagets personal flyttats till den västra delen av Ukraina, vilket inneburit att Sigma Softwares kontor i Lviv har vuxit avsevärt. Bolaget har också öppnat nya kontor i Lutsk, Tjernivtsi, Uzjhorod, Ivano-Frankivsk, Ternopil och Mukatjeve.