Nethouse, som är en del av Combined X, har tecknat ett nytt fyraårsavtal med Securitas, som är Combined X-koncernens största kund. Nethouse har tidigare skött Securitas infrastruktur. samt stått för applikationssupport.

Det nya avtalet innebär dels att man fortsätter ta hand om driften av datacentret och att applikationerna ska fungera och utvecklas dygnet runt. Nu tar man också ett ansvar för det transformationsprojekt som Securitas inleder i sitt datacenter.

Hillevi Agranius, chef för Performance Management, Global IT & Intelligent Services på Securitas, säger att man tillsammans har skapat ett tydligare ramverk kring hur man ska jobba med utvecklingen.

– Den nya förmågan vi sätter på plats med Nethouse är ett steg att framtidssäkra en viktig del av vår it-infrastruktur. Vi lyckas tillsammans genom starkt partnerskap och bra samarbete, säger hon.

Det nya avtalet innebär ett större helhetsåtagande än tidigare, och från Nethouses håll hoppas man att det innebär att man ska kunna jobba mer proaktivt.

– Vi har haft avtal med Securitas i många år, men nu förändrar vi sättet som vi ska arbeta tillsammans. Vi kommer även att ta ett större ansvar gällande deras applikationer, vilket skapar mer tid för kunden. Tillsammans kommer vi att hitta bättre effektiviseringslösningar, säger Hans Dahlberg, vd på Nethouse.