Nederländerna är numera Dustins största marknad efter att man köpt på sig två stora bolag, Centralpoint ifjol och Vincere Group 2018. Nu tar den svenska återförsäljarjätten nästa steg i Benelux genom att fimpa de förvärvade bolagens namn. Istället ska holländarna få lära sig att säga Dustin, som grundarna Bo och Ulla Lundevall döpte bolaget till 1984 efter sin hund.

– Att samla våra kompetenser och erbjudanden under ett varumärke är ett viktigt steg för att stärka vår position i Benelux gentemot alla företag, från små till stora bolag samt offentlig sektor. Vi ser stor potential att både fortsätta växa i Benelux och att ta vårt erbjudande vidare till nya marknader i Europa, säger Dustins vd och koncernchef Thomas Ekman.

Det är många verksamheter som döps om nu. Vincere Group har fram tills nu bestått av ett stort antal namn: Compromise Domino, Issys, Norisk IT, Switch, Unilogic och Xcellent.

– Genom att vara ett varumärke kommer vi att fortsätta bygga vidare på Centralpoints starka erbjudande till stora företag och offentlig sektor, managerade tjänster från Vincere-bolagen och Dustins kompetens och erbjudande till små och medelstora företag. Vi är fortfarande desamma, men vi blir mycket bättre tillsammans, säger Thomas Ekman.