Vi har tidigare skrivit om hur svårt det har blivit att särskilja vad som är Telia och vad som är Cygate när det händer saker i Arenastaden i Solna. Klart är att Telia tagit allt större plats, även när operatörsjättens systemintegratör ska marknadsföras.

Nu tar man dock steget fullt ut och river plåstret. Åtminstone nästan. Från och med 20 maj byter Cygate namn till Telia Cygate, och budskapet om detta kommer successivt rullas ut under året.

Det ”nya” namnet förklaras med att man vill ha med det bästa från Telia och det bästa från Cygate, där man ”kombinerar nätledarskap, kvalitet och pålitlighet med spjutspets inom it, med fokus på lokala nät, säkerhet och hybrid-it”. Först ut som skyltfönster för det nya varumärket blir Connected Business, som arrangeras av både Telia och Telia Cygate den 2 juni.

– Med vårt nya namn Telia Cygate så förtydligar vi kopplingen ytterligare mellan varumärkena och därmed vår förmåga att leverera helhetslösningar för kommunikation och it, säger Telia Cygates vd Fredrik Sidmar och konstaterar att det sker i samband med att man vill växa sin personalstyrka.

– Dessutom stärker vi vår position på arbetsmarknaden som ”the home of experts” för specialistkompetenser inom lokala nät, säkerhet och hybrid-it/moln. Det är viktigt. Vi gör nu en rekryteringsoffensiv där vi under året söker ett hundratal medarbetare inom dessa områden, framförallt till vår konsultverksamhet. Att vi lyfter fram Telia-varumärket är också viktigt då det visar att vi är en arbetsgivare som erbjuder många karriärvägar, inom Telia Cygate och i resten av koncernen.