Det nya projekt som Semcon nu drar igång tillsammans med Volvo Cars handlar om att utveckla den digitala verkstadsinformationen för en kommande elbilsmodell. Diagnos-, service- och reservdelsinformation är viktiga beståndsdelar i uppdraget som kommer att pågå till september 2023.

Cirka 30 personer kommer ingå i det internationella team som byggs upp, med bland annat diagnosingenjörer, metodutvecklare, reservdelsberedare och illustratörer från Sverige, Kina och Ungern.

Syftet är att verkstadstekniker alltid ska kunna ha tillgång till korrekt diagnosinformation för felsökning samt service- och reservdelsinformation. Tack vare det ska det gå både enklare och snabbare att serva och reparera bilar.

– Vår långa erfarenhet som partner till Volvo Cars och flera andra stora kunder i fordonsbranschen gör oss till ett tryggt val för den här typen av komplex leverans. Vi ser fram emot att stötta Volvo Cars i detta nya projekt och i den pågående omställningen till helt elektrifierade modellprogram, säger David Sondén, Sverigechef för affärsområdet Product Information på Semcon.