Som redan uppmärksammats kom Microsoft Teams-appen slutligen till Microsoft Store under den gångna månaden – men det kom också en rad nya funktioner för Teams i maj.

Microsoft sammanfattar nyheterna i en blogguppdatering på sin webbplats.

Bland annat har de introducerat två nya filter för att förbättra videokvaliteten: Ett ”mjukt fokus” för utjämningseffekter och ett filter för att ”justera ljusstyrka” i händelse av dåligt upplysta miljöer.

Dessa filter kan ställas in både innan ett möte och under mötet.

Organisatörer får också en ny kontroll för att ställa in ett ”tillsammansläge” för alla deltagare. I detta placeras alla deltagares ansikten i samma virtuella rum. Detta kan göras genom att markera alternativet ”Select Together Mode” efter att ha valt en scen. Den här funktionen är ännu begränsad till de som använder desktop-appen.

De som använder virtuell desktopinfrastruktur, VDI, för Azure Virtual Desktop, Windows 365 och VMware får stöd för flera fönster, vilket gör att de kan skapa chattar, möten och samtal i separata fönster. Dessa användare får också funktioner för att göra bakgrunden oskarp.

Samtidigt får de som använder VDI för Citrix en ”ge-och-ta-kontroll”-funktion så att de som presenterar kan överlåta kontrollen över delat innehåll till en annan mötesdeltagare.

Microsoft har också byggt vidare på en funktion för föreslagna svar i chatten för att stödja 19 nya språk utöver engelska, däribland svenska.

I maj presenterade företaget också en ny app som heter Updates in Teams och som hanterar arbetsflöden mellan anställda. Som namnet antyder låter den anställda skapa, skicka in och granska sina uppdateringar och rapporter från en central plats. Den riktar sig till de som regelbundet behöver göra uppdateringar för moment som butiksöppningar, anläggningsinspektioner, överlämning av skift eller incidentrapporter.