Igår meddelade vi att konsultjätten CGI kommer att lämna Kista nästa år. Nu meddelar ytterligare ett bolag, CGI:s granne Proact, att man också står i färd med att lämna Kista, som har tappat stort i popularitet, särskilt efter pandemin när många ser över sina kontor.

Proact har idag 1 175 anställda totalt. Flytten berör dock endast huvudkontoret, och innebär att cirka 100 av bolagets drygt 250 medarbetare i Sverige får ny arbetsplats. Ny adress blir det gamla SAS-huset i Frösundavik, där man bland annat blir granne med sin partner Dell Technologies. Enligt plan så ska flytten ske under december i år.

– Frösundavik kommer ge oss möjligheten till att arbeta mer flexibelt och göra att vi kan arbeta mer i projektform som vi ser ett ökat behov av. Det ger oss möjligheten att kunna erbjuda inte bara en modern arbetsplats utan också kunna ge vår personal mer service än tidigare, säger Lena Eskilsson, Sverige-vd på Proact, som hoppas att flytten blir ett lyft på flera sätt.

– Detta kommer bli viktigt när vi ser behovet att rekrytera flera kollegor till bolaget. All den service som vi behöver finns och i Frösundavik finns det också ett koncept som uppmuntrar till hållbarhet.