Det nya samarbete som inletts innebär att Redpill Linpro ska förse ITAB med integrationsplattformen Mulesoft Anypoint, samt hjälpa till med api:er för en större digitalisering av butiksinredningsbolagets verksamhet i hela Europa. Målet är att skapa en gemensam systemflora i koncernen.

ITAB, som har huvudkontor i Jönköping, omsätter runt 6,5 miljarder kronor och har 2 900 anställda, med kunder som Ica, Tesco, Ikea, Uniqlo och XXL.

– En viktig del i vår tillväxt har fram till nu varit uppköp. Det innebär att när vi nu ska bygga ett gemensamt ITAB för framtiden har vi en stor mängd olika system och datakällor som nu behöver integreras till vårt övergripande affärssystem. Med andra ord, integrationsarbetet kommer att bli helt avgörande för att vi ska uppnå våra målsättningar, säger Joakim Wadskog, chefsarkitekt på ITAB Group.

Den upphandling bolaget gjort av integrationsplattform landade i att man valde Anypoint från Mulesoft. Det innebar också att Redpill Linpro, som är stor Mulesoftpartner, bjöds in.

– Vi ser fram emot att samarbeta kring integrationer och api och bidra med vår kompetens för att på så sätt hjälpa ITAB att uppnå sina mål, att skapa den bästa kundupplevelsen. Integrationsarbetet är ofta helt centralt när företag digitaliserar sin verksamhet, inte minst för att kunna maximera värdet av sin data och på så sätt fatta bättre beslut och skapa starkare kundvärde, säger Redpill Linpros vd och koncernchef Henrik Gavelli.