Demma Group beskrivs som en systemintegratör för fastighetsautomation. Bolaget har 135 anställda med huvudkontor i Birmingham, och har även verksamhet i London, Manchester och Glasgow. Nu blir man alltså en del av den storsatsande svenska Nordomatickoncernen, som jobbar med konceptet smarta byggnader.

Det är det svenska bolagets fjärde förvärv i år efter nederländska Y-Con, norska Nortech och brittiska Spica Technologies. Storsatsningen är en del av Nordomatics mål att bli en ”Global Impact Leader” 2025.

– Jag är glad att Demma ansluter sig till Nordomatic, företaget passar verkligen perfekt för oss. Vi delar samma värderingar och det var lätt att komma överens om en gemensam strategisk väg för att bli en global impact leader inom smarta byggnader under de kommande åren. Jag ser verkligen fram emot att lära känna alla lite bättre och se hur vi tillsammans kan förändra den brittiska marknaden, säger Olov Schagerlund, vd och koncernchef på Nordomatic.

– Nordomatic har gjort ett fantastiskt arbete med att omvandla BMS-marknaden i Skandinavien med innovativa lösningar för smarta byggnader, och vi förstod genast att Demma skulle passa bra in i denna specialiserade internationella koncern och att våra anställda och kunder skulle gynnas av detta partnerskap. Vi kommer att fortsätta att driva verksamheten i Storbritannien, och med Nordomatic som ägare kommer vi att kunna investera och bli lite modigare i vår tillväxtplan, säger Gary Poulton, grundare och vd på Demma Group.