Corechange grundades 2013 och har drygt 100 anställda med verksamhet i Stockholm och Göteborg. Ifjol landade omsättningen på 160 miljoner kronor, och bolagets konsulter jobbar med att hjälpa kunder digitaliseras, från strategi till implementation och realisering.

Störst fokus har man på affärssystem och e-handel. Och Jon Carvell, koncernchef på Qgroup, lyfter framför allt SAP-kompetens som en del som lockar till investeringen.

– Att investera i Corechange är precis rätt för oss. Nu adderar vi ett välskött och snabbväxande bolag till vår koncern. Affären innebär också att vi för första gången kommer in i segmentet affärssystem. I och med det öppnas en ny arena för oss att växa inom, och vi ser mycket fram emot att tillsammans med den befintliga ledningen utveckla bolaget ytterligare, säger han.

Affären mellan de båda bolagen innebär också att Mikael Kretz, medgrundare av Qgroup, kliver in i Corechange Groups styrelse.

– Vi har metodiskt byggt upp vårt bolag under en tioårsperiod och är nu redo att växla upp ytterligare. Tillskottet i form av kapital och kompetens från Qgroup innebär att Corechange kan fortsätta sin tillväxtresa och samtidigt få tillgång till en stark kundportfölj. De kulturella likheterna är slående och det ligger väl i linje med vår partnerskapsstrategi att jobba tillsammans med likasinnade i branschen. Vi ser fram emot en kul och framgångsrik resa tillsammans, säger Corechanges koncernchef Robert Åberg.