Efter en upphandling kliver Nordlo in som ny partner och helhetsleverantör av it-tjänster till Edsbyn Senab. Det nya samarbetet inleddes i mars, då det första implementeringsprojektet av it-infrastruktur slutfördes.

Edsbyn Senab består av flera olika säljbolag och har även en produktionsanläggning i Edsbyn. I sin upphandling letade man efter en partner som kunde uppdatera och modernisera den befintliga datacenter- och serverlösningen och därefter även sköta den löpande driften. Nu har Nordlo satt upp servrar och datahallar på tre olika platser: i fabriken i Edsbyn, i Nordlos datacenter och i molnet.

– Nordlo har visat ett stort engagemang och kunnande under hela implementeringsprocessen, som gick väldigt bra och helt enligt plan. De har fullt fokus på problemlösning och gör vad som krävs för att vår övergång till att arbeta outsourcat ska fungera så bra som möjligt, säger Johan Selberg, chef för strategisk affärsutveckling och it på Edsbyn Senab och berättar om vilka utmaningar som fanns.

– Vi har en it-miljö som ställer höga krav på infrastrukturen och det finns alltid barnsjukdomar i sådana här projekt, men vi har stort förtroende för Nordlo och genom kontinuerlig feedback utvecklar vi nu fungerande processer för den löpande driften.

– Edsbyn Senab var ute efter en it-partner som framför allt kunde leverera driftsäkerhet och korta ledtider i supporten, och det har vi visat att vi kan genom vår lokala närvaro och närhet till kunden. Att bidra till en förändring som även innebär en stor förbättring för kunden och deras verksamhet är precis det man önskar som it-partner. Vi ser fram emot ett långt och nära samarbete, säger Paula Ahlander, vd på Nordlo i Jönköping.