Lunds Programarkitekter, LPA, är som namnet antyder baserat i Lund. Nu blir företagets mjukvarutjänster en del av Addsecures erbjudande inom affärsområdet Smart Rescue, som har fokus på räddningstjänst och kommuner.

– Lunds Programarkitekter och deras verksamhet passar mycket väl in i Addsecure då många av våra befintliga Smart Rescue-kunder använder deras tjänster. Genom förvärvet fortsätter vi enligt vår strategi och stärker både vårt erbjudande och vår kompetens inom mjukvarutjänster. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Mats Hessman och hans team, säger Addsecures vd Stefan Albertsson.

LPA grundades 1989 och har sedan dess utvecklat sina tjänster i nära samarbete med räddningstjänsten. Dels har man grundläggande funktioner som hantering av ärenden, personal och ekonomi, men bland bolagets mjukvarutjänster finns även smarta funktioner som framkörningsstöd, navigering, mobil inrapportering samt checklistor och mallar.

– Med Addsecure som ägare blir vi del av ett större, expansivt bolag och får tillgång till en organisation som kan stötta och utveckla företaget och personalen ytterligare. Kunderna kommer att gynnas genom att de får tillgång till kompletterande lösningar och expertis, säger Mats Hessman, vd på Lunds Programarkitekter, som kommer att fortsätta i samma roll under den nya ägaren.