Pirum Technology blir nu en del av IT-Total. Med köpet hoppas IT-Total skapa större utvecklingsmöjligheter för sina medarbetare i gränslandet mellan applikationsutveckling och infrastruktur. Bolaget konstaterar också att det ärt en nödvändig del i satsningen på säkra hybridmoln, ett område där kod och infrastruktur växer ihop. Pirum har främst specialiserat sig på utveckling och integration inom Azure.

– Bolaget kommer tills vidare att drivas vidare som ett självständigt dotterbolag inom IT-Total-koncernen. Det innebär att det inte blir någon skillnad i vår dagliga leverans till våra kunder i vår drift, där vi har svensk leverans, säger IT-Totals vd Magnus Gudéhn och berömmer sina nya kollegor.

– Vi är imponerade över Pirums förmåga att leverera högkvalitativa tjänster. Det finns ett stort behov på marknaden av kombinationen infrastruktur och applikation och det blir ett bra komplement i vår allt mer komplexa och hybrida it-värld. Genom att stärka vårt erbjudande inom utvecklingstjänster inhouse så kommer vi att bli en stark partner i resan mot secure hybrid cloud.

– Vi ser fram emot att bli en del av IT-Total som är ett starkt varumärke som ger oss möjligheterna att bredda vår kundbas, och tillsammans leverera helhetslösningar till våra kunder, säger Mats Grewe, vd och grundare av Pirum.