Den här flytten kommer nästan två år efter att den amerikanska kommittén för utländska investeringar krävde att moderbolaget Bytedance skulle avyttra Tiktok, eftersom de var oroliga för att amerikanska användardata skulle kunna vidarebefordras till Kinas regering.

Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Tiktok är en av världens mest populära sociala medier-appar, med mer än en miljard aktiva användare globalt, och de räknar USA som sin största marknad.

Moderbolaget Bytedance är ett av Kinas snabbast växande startups.

USA har å sin sida allt mer börjat granska apputvecklare och hur de hanterar personuppgifter, särskilt om det involverar amerikansk militär eller underrättelsepersonal.

Redan i mars kom uppgifter om att Tiktok närmade sig en affär med Oracle för datahanteringen och lagringen.

I och med migreringen till amerikanska Oracles servrar hoppas Bytedance lugna de amerikanska myndigheterna.

Varken Vita huset eller amerikanska finansdepartementet har dock kommenterat den här affären. Även Oracle avböjer att kommentera, skriver Reuters.

Hittills har Tiktok lagrat sina amerikanska användardata i egna datacenter i Virginia med en säkerhetskopia i Singapore.

Förutom migreringen inrättar Tiktok ett dedikerat amerikanskt datasäkerhetsteam som ska fungera som ytterligare ett skydd och detta ska vara skilt från Bytedance.