IT-Huset har idag drygt 100 anställda på sina kontor i Stockholm och Uppsala, och omsatte drygt 220 miljoner kronor under fjolåret. Bolagets konsulter jobbar med olika typer av digitaliseringstjänster som exempelvis projektledning, kravhantering och test, arkitektur och molnutveckling, UX och mobila lösningar. Kunderna finns framför allt inom bank och finans och offentlig sektor.

– Som en del av Mirovia-familjen kommer IT-Huset att kunna frigöra sin fulla potential. Vi kommer att göra ännu större skillnad för våra kunder i deras digitalisering. Mirovias tydliga fokus på entreprenörskap och långsiktighet ger oss alla möjligheter att fortsätta vår ständiga strävan att vara den bästa arbetsgivaren för våra medarbetare, säger IT-Husets vd Olof Larsson.

Miroviakoncernen investerar i entreprenörsledda bolag som erbjuder mjukvarulösningar och nischade it-tjänster. Målet är att vara en aktiv ägare, men bolagen man investerar i ska ha fortsatt självstyre. Sedan tidigare har man investerat i bolag som bland annat Acino, Bizloop, Lemontree, S4IT, Sundbom & Partners, Transformant och Traventus. Nu köper man samtliga aktier i IT-Huset.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna IT-Huset till gruppen. Deras tjänster erbjuder ett starkt komplement till våra övriga bolag vilket gör att vi flyttar fram våra positioner på marknaden och breddar vårt erbjudande inom expert-it-tjänster, säger Andreas Ekblom, vice vd på Mirovia Group.