Artificiell intelligens kan självständigt uppfinna nya saker och sedan en tid diskuteras frågan om patentet också ska kunna tillskrivas en AI.

För ett år sedan fick Stephen Thaler som hävdar att det AI-system som han själv skapat, Dabus, borde få patent på två saker – en livsmedelsbehållare och en blinkande lampa med sig domstolar både i Sydafrika och Australien som godkände att hans AI skulle få patenten. Australien har dock senare upphävt det beslutet.

En brittisk domstol sa nej till samma krav förra året. Och i ett nytt beslut konstaterar även den brittiska immaterialrättsmyndigheten, Intellectual Property Office, att det för närvarande inte går att ge AI patent för uppfinningar i Storbritannien, rapporterar BBC News. 

Den nuvarande lagstiftningen i landet ger bara människor rätt att patentera uppfinningar som gjorts av en AI enligt myndigheten.

Myndigheten hänvisar också till ett samråd nyligen där flera experter tvivlade på att artificiell intelligens kan uppfinna utan mänsklig hjälp i dagsläget.