Hackaren, som kallar sig ChinaDan uppgav i ett inlägg på hackersajten Breach Forums att han hade skaffat sig 23 terabyte data om en miljard kinesiska medborgare som ska ha hämtats från Shanghais nationella polisdatabas. Det ska handla om information kring flera miljarder fallregister, inklusive namn, adress, födelseort, nationellt id-nummer, mobilnummer och alla uppgifter om brott.

Samtidigt finns oklarheter kring läckan – kritiker anser att den är överdriven eftersom det totala antalet som finns i polisdatabasen i Shanghai bara ska vara 400 miljoner av den totala befolkningen i hela Kina, 1,4 miljarder, skriver Gizmodo.

Från den kinesiska regimen sida har det inte sagts något officiellt om det påstådda intrånget. Enligt Financial Times ska den statliga censuren ha tagit ner inlägg på kinesiska sociala medier som ens nämnt den påstådda läckan. Det finns också uppgifter om att den kinesiska varianten av Twitter, Weibo, censurerar alla hashtaggar kopplade till dataläcka eller databasintrång.

Läs också: Hackare påstår sig kommit över en miljard kinesiska invånares data